YAŞAM
Giriş Tarihi : 23-09-2018 10:58   Güncelleme : 23-09-2018 11:18

MERSİN'DE SOSYAL HAYATA KADIN ELİ DEĞECEK

Yaşamakta olduğumuz sosyal yaşamda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları çok önemlidir. Ancak bu konudaki eksiklik düşüncesi ile yola çıkan Fatma Çakar ve Selma Çakıcı Arıkan ve çalışma arkadaşları Demokratik Bilinç, Sosyal Barış, Uzlaşma ve Yardımlaşma Derneğini kurarak olağan genel kurulunu yaptı.

MERSİN'DE SOSYAL HAYATA KADIN ELİ DEĞECEK

Mersin'de Sosyal alanda faaliyet gösterecek olan  Demokratik Bilinç, Sosyal Barış, Uzlaşma ve Yardımlaşma Derneği en yeni STK olarak çalışmalarına başladı. Mersin Ramada otelde gerçekleştirilen olağan genel kurul İstiklal Marşı ve şehitlerimiz için saygı duruşu ile başladı. Divan başkanlığına gazeteci yazar Ufuk Cavlı seçildi.STK başkanı ve tecrübeli siyasetçi Aynur Olgaç ve Tecrübeli eğitimci Adnan  Kızıltoprak divanda yer aldı.

            Demokratik Bilinç, Sosyal Barış, Uzlaşma ve Yardımlaşma Derneği olağan kongresinde divan başkanlığı yapan Ufuk Cavlı : Önemli olan derneklerin kurulmasından ziyade toluma yaralı çalışmalar yapması ve ayakta kalmasıdır. Toplumumuz için yararlı işler yapacağınızdan şüphem yoktur. Allah yolunuzu açık etsin diye konuştu.

         

                Genel kurula katılan sivil toplum kuruluşlarının başkanları da sosyal alanda faaliyet gösteren toplumsal barışı uzlaşmayı hedefleyen derneğin Mersin için çok yararlı olacağı konusunda fikir birliği içinde olduklarını dile getirdiler.

            Demokratik Bilinç, Sosyal Barış, Uzlaşma ve Yardımlaşma Derneğinin onursal başkanlığına iş kadını ve siyasetçi Nilgün Aşçı seçildi.Nilgün Aşçı teşekkür konuşmasında: Bizler sosyal hayatta STK larda her zaman vardık. Sosyal hayat ve toplum sorunlarını çözmeye yardımcı olarak kurulan  Demokratik Bilinç, Sosyal Barış, Uzlaşma ve Yardımlaşma Derneğinin özellikle kadınlardan oluşması bu konuda pozitif kadın ayrımcılığı yapılması dernek olarak farkımızı ortaya koyacak. Şahsımı bu göreve layık gördüğünüz için teşekkür ederim.

            Demokratik Bilinç, Sosyal Barış, Uzlaşma ve Yardımlaşma Derneğinin  dernek yönetim kurulu başkanlığına Fatma Çakar seçildi. Yoğun katılımla gerçekleşen genel kurula STK lardan ve davetlilerden geniş çapta katılım gerçekleşti.

              

            Fatma Çakar Dernek üyelerine ve davetlilere yaptığı konuşmada: Mersin'de sosyal alanda Mersin yararına kentimizin insanlarımızın Demokratik Bilinç, Sosyal Barış, Uzlaşma ve Yardımlaşma bakımından her zaman yanlarında olacağız. Salona bakacak olursak kadınlarımız çoğunlukta olması hemen dikkat çekmekte. Artık STK lara daha fazla kadın eli değecek. Üyelerimden isteğim bizler çok çalışacağız. Birlikte çalışacağız. Sizlerden ricam birimizin değil hepimizin birlikte çalışmasıdır. Çünkü birlikte hareket ederek beraber çalışırsak güçlü oluruz zorlukları daha kolay yenebiliriz. Birlikten güç ve kuvvet doğar.

          

 

             Ben Demokratik Bilinç, Sosyal Barış, Uzlaşma ve Yardımlaşma Derneğimizin üyelerini yapacağımız çalışmaların her alanında görmek istiyorum. Mersinimizin sosyal sorunlarının çözümüne katkı sunmak için varız. Yapacağımız sosyal projelerle hem sorunlarımızı çözeceğiz hem de kentimizi dünyaya tanıtacağız. Bizlere değer veren genel kurulumuza katılan bütün davetlilerimize ve beni bu göreve layık gören şahsıma güvenerek yola üyelerimize teşekkür ediyorum.

           

                       

Süleyman TaşSüleyman Taş