EĞİTİM
Giriş Tarihi : 27-09-2018 20:21   Güncelleme : 27-09-2018 20:34

BİR BELEDİYEDEN DAHA FAZLASI İlkokuldan üniversiteye, her öğrenciye…

Erdemli Belediyesi 'Limon Çiçeği' projesi ile kentin her bölgesine ulaşarak, tespit ettiği ihtiyaç sahibi öğrencilere eğitim desteği vermeye devam ediyor. Erdemli Belediyesi, 2018-2019 eğitim öğretim yılının başlamasıyla şu ana kadar dört bin kırtasiye seti dağıtımı yaptı.

BİR BELEDİYEDEN DAHA FAZLASI                                                                                              
 İlkokuldan üniversiteye, her öğrenciye…

LİMON ÇİÇEĞİ HER YERE YETİŞİYOR

Erdemli Belediyesi tarafından kurulan ve “bir insanlık projesi” olarak yola çıkan Limon Çiçeği projesi öğrencilerinde her türlü dertlerine derman oluyor. Büyükşehir yasası sonrası kent merkeziyle birlikte Erdemli’nin en uzak köylerine ve beldelerine kadar ulaşan eğitim desteği, ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürmeyi, öğrenci velilerinin ise aile bütçesini rahatlatmayı başarıyor. Limon Çiçeği ekipleri, ihtiyaç sahibi öğrencileri tespit ederek kırtasiye yardımı gerçekleştirirken kentin dört bir tarafını arşınlayarak tespit ettiği ihtiyaç sahibi öğrencilere ise kırtasiye ve kıyafet yardımında bulunmayı sürdürürken, bu kapsamda şuana kadar dört bin adet kırtasiye setinin ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırıldığı bildirildi.

EĞİTİM DESTEĞİ DAĞLARI AŞIYOR!

Konuyla ilgili yaptığı açıklamada; özellikle dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelere destek olmak için eğitim yardımında bulunduklarını belirten Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “Çocuklarımızın iyi bir eğitim almaları ve Türkiye’nin geleceğinde hayırlı ve güzel görevlerde bulunmaları adına belediye olarak üzerimize düşeni yapmaya gayret ediyoruz” dedi.

GELECEK NESİLLERE YATIRIM YAPIYORUZ

Gelecek nesillere yatırım yapmaya devam ettiklerini ve projeler ürettiklerini vurgulayan Başkan Tollu, "Her dönem olduğu gibi okula giden çocuklarımıza yapmış olduğumuz kırtasiye yardımımız başlamıştır” şeklinde konuştu. Başkan Tollu, ‘’belediyemizin kapıları öğrencilerimize sonuna kadar açıktır. Neye ihtiyacınız varsa, ne istiyorsanız, ne sorununuz varsa bize gönül rahatlığı ile tek başınıza gelebilirsiniz” vurgusu yaparak, ‘’Biz, geleceğimize yatırım yapıyoruz. Bu da boşa gitmeyecektir. Çünkü çocuklarımızın başarıları bu ülkenin başarısıdır. Bu bizim için, bu ülkenin geleceği için çok önemlidir. Çocuklarımıza güveniyoruz ve onlara tüm hayatlarında başarılar diliyoruz” dedi. Eğitim konusunda hiçbir hizmetten kaçmadıklarını da ifade eden Tollu, bu çerçevede okullara, öğrencilere ve ailelerine yönelik hizmetler üretmeye devam edeceklerini söyledi. Kent merkezinde geçtiğimiz yıl öğrencilerin hizmetine sundukları 900 kişi kapasiteli kurs merkezi ile Erdemli’de eğitim düzeyinin çok yükseleceğini belirten Tollu, okullara araç ve gereç desteği vererek başarılı öğrencileri ödüllendirdiklerini de aktararak, ihtiyaç sahibi öğrencilerin tespitini bir insanlık projesi olan Limon Çiçeği ekiplerinin yaptığını ve kırtasiye dağıtımının Limon Çiçeği Sosyal Market'te gerçekleştiği bilgisini verdi.

Süleyman TaşSüleyman Taş