YAŞAM
Giriş Tarihi : 28-10-2018 15:57   Güncelleme : 28-10-2018 15:57

Fatma Çakar ''Beyler, yarın Cumhuriyeti İlan Ediyoruz'' Sözü Asla Tesadüf Değildir

Demokratik Bilinç Sosyal Barış ve Uzlaşma Derneği başkanı Fatma Çakar Cumhuriyetin ilanının 95. yılı münasebetiyle kutlama mesajı yayınladı.

Fatma Çakar ''Beyler, yarın Cumhuriyeti İlan Ediyoruz'' Sözü Asla Tesadüf Değildir

Demokratik Bilinç Sosyal Barış ve Uzlaşma Derneği başkanı Fatma Çakar “Asırlar boyunca hürriyetinden ve onurundan taviz vermektense ölmeyi tercih etmiş asil bir milletin şahlanışının, işgalcilere karşı verdiği Kurtuluş mücadelesiyle küllerinden adeta yeniden doğuşunun nişanesi olarak kabul edilen Cumhuriyetin 95. Yıldönümünü idrak ediyoruz. “Hasta Adam” ilan ettikleri Osmanlı’nın mirasını talan etmek ve işgalci anlayış ile Anadolu’yu ele geçirmek isteyen Batılı emperyalistler, tüm imkansızlıklara rağmen damarlarında taşıdığı asil kanla güçlenen, sahip olduğu milli ruh ile beslenen Türk Milletinin direnişiyle sükut hayale uğradılar.

Cumhuriyetin ön sözünün yazıldığı cephede açılan ateş ve ilan edilen savaşlar; nice yiğitlerimizin yanı sıra cepheye malzeme taşıyan, gerektiğinde askerlerimizle omuz omuza savaşan Kara Fatmalar ve Nine Hatunlar gibi kadınlarımızın da desteği ile büyük Türk Milletinin kararlılığıyla püskürtülmüştür.

Elbette verilen mücadeleleri, kahramanların isimlerini üç satıra sığdırıp anlatmak mümkün değildir. Cumhuriyetin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk; yüzyılın askeri strateji dehası, Türk Milleti’ne Allah’ın bir lütfudur. Cumhuriyetin ilanı öncesi Anadolu’da gerçekleştirdiği kongrelerle hazırlık evresini tamamlayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Beyler, yarın Cumhuriyeti ilan ediyoruz” sözleri bir tesadüf değil, azmin ve kararlılığın sonucu elde edilen zaferin ve ortak bir inancın sonucudur. İlelebet var olacak olan cumhuriyetimizin 95. kuruluş yılını kutluyor gazilerimizi minnetle şehitlerimizi rahmetle anıyorum.

Süleyman TaşSüleyman Taş