YAŞAM
Giriş Tarihi : 28-10-2018 20:14   Güncelleme : 28-10-2018 20:14

EYÜP CITREZ : CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

Ak Parti Tarsus İlçe yönetim kurulu üyesi işadamı Eyüp Cıtrez Cumhuriyetin ilanının 95. yıldönümü münasebetiyle kutlama ve Mersinli şehitlerimiz için anma mesajı yayınladı.

EYÜP CITREZ : CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

Eyüp Cıtrez ''sözlerime başlarken Tunceli'de terörle mücadele görevini yerine getirirken şehit olan Mersinli hemşerilerimize Allahtan rahmet kederli ailelerine ve yüce ulusumuza başsağlığı diliyorum''.

                Milli mücadele yıllarının zaferle sonuçlanıp Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurulmasıyla birlikte, Türk milletine armağan edilen Cumhuriyet Bayramı’nın yıl dönümünü kutlamanın gururunu milletçe yaşamaktayız''.

                Eyüp Cıtrez “Asırlar boyunca hürriyetinden ve onurundan taviz vermektense ölmeyi tercih etmiş asil bir milletin şahlanışının, işgalcilere karşı verdiği Kurtuluş mücadelesiyle küllerinden adeta yeniden doğuşunun nişanesi olarak kabul edilen Cumhuriyetin 95. Yıldönümünü idrak ediyoruz''

                Eyüp Cıtrez ''Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Samsun'da yaktığı bağımsızlık ateşiyle tek yürek olarak başlatılan milli mücadelenin, yüce Türk milletinin büyük fedakarlıkları ve Türk ordusunun destansı kahramanlıkları sayesinde tüm güçlüklere karşın eşine az rastlanır bir zaferle sonuçlandı''.

                Ak Parti Tarsus İlçe yönetim kurulu üyesi işadamı Eyüp Cıtrez  ''Kurtuluş Savaşı'nın, Türk milletinin var olma azminin, bağımsızlığa, birlik ve beraberliğe olan inancının, müteakibinde kurulan Cumhuriyetin ise yeniden dirilişin abideleşen simgesi olduğunu kaydeden Eyüp Cıtrez 

                 ''Türkiye Cumhuriyeti, tarihi zorunlulukların, çağın siyasi ve sosyal gelişmelerinin, Türk toplumunun ulusal özelliklerinin ve kaynaklarının ortaya çıkardığı, Anadolu Türk milli varlığının Misak-ı Milli sınırları içerisinde somutlaştırdığı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün halkıyla kazandığı savaş sonrası tüm dünyaya kabul ettirdiği büyük bir eserdir.

                Elbette verilen mücadeleleri, kahramanların isimlerini üç satıra sığdırıp anlatmak mümkün değildir. Cumhuriyetin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk; yüzyılın askeri strateji dehası, Milletimize  Allah’ın bir lütfüdür.

                Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşları başta olmak üzere, aziz vatanımızın bütünlüğü ve bağımsızlığı için canlarını ortaya koyan tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve saygıyla andığını belirterek, milletimizin  Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum.

 

Süleyman TaşSüleyman Taş