MERSİN
Giriş Tarihi : 13-05-2021 20:03   Güncelleme : 13-05-2021 20:03

Başkan Morgül Mescid-i Aksa'ya Saldırıları Nefretle ve Şiddetle Kınıyoruz

Erdemli spor kulübü efsane başkanı Mehmet Morgül İsrail’in ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’ya yönelik her Ramazan ayında gerçekleştirdiği saldırıları şiddetle kınıyoruz dedi.

Başkan Morgül  Mescid-i Aksa'ya Saldırıları Nefretle ve  Şiddetle Kınıyoruz

Başkan Mehmet Morgül :

Mescid-i Aksa, tüm Müslümanların kutsal mabedidir. Türkiye masum ve haklı Filistin halkının yanındadır. İsrail her ramazan ayında Filistinli kardeşimize ve Mescid-i Aksa'ya  saldırmakta ve Filistinli kardeşlerimiz  şehit olmakta ve yaralanmaktadır. 

Kudüs Müslümanlar için İslam coğrafyası için en önemli manevi değeri olan şehirlerimizden bir tanesi ve medeniyetimizin de kilometre taşlarından biridir; dolayısıyla her Müslüman  için önemlidir.

Mescid-i Aksa   bütün insanlık için önemlidir çünkü üç semavi dinin de kesiştiği kadım bir şehirdir. Mescid-i Aksa’da Müslümanlar için İslam dünyası için elbetteki ilk kıblemiz ve çok yüksek manevi değeri olan bir ibadet yerimizdir.

Yapılan zulme saldırıya karşı insanlık aleminin sürekli insan haklarından demokrasiden bahsedenlerin sesiz kalması elbet teki manidardır

 Türkiye yine Filistinli kardeşlerimizin yanından olmuş ve Müslümanların hakkını dün olduğu gibi bugün de savunmaktadır.

İsrail'in, bütün dünyanın gözü önünde sürdürdüğü bu katliamları şiddetle kınıyoruz. İsrail'in uyguladığı devlet terörüne karşı dünya ülkelerini tavır almaya davet ediyoruz. Kudüs'ün huzura ermesini, Filistinli kardeşlerimizin kendi topraklarında özgürce yaşamasını ve İsrail'in uluslararası hukuk önünde ve tüm insanlığın vicdanında hesap vermesini bekliyoruz.

 

 

 

Süleyman TaşSüleyman Taş