SAĞLIK
Giriş Tarihi : 21-11-2018 21:59   Güncelleme : 21-11-2018 21:59

Erdemli Devlet Hastanesinde yenilikler devam ediyor

Erdemli Devlet Hastanesi giriş kapıları önünde ‘’dumansız saha’’ oluşturulurken çocukların ise hastane korkusunun önüne geçmek amacı ile çocuk servisi duvarlarına çizgi film kahramanlarının resimlerini çizdirildi.Hastaneye gelen vatandaşlar değişikliği görerek takdir ettiklerini dile getiriyor.

Erdemli Devlet Hastanesinde yenilikler devam ediyor

Hastanede yapılan yenilikleri gazetecilere yerinde gösteren Erdemli Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Erman Eker, Hastane Müdürü Cahit Tezcan, Başhekim Yardımcısı Opr. Dr. Sinan Aslan ve Sağlık Bakım Müdürü Fatma Ateş yapılan yeniliklerden dolayı halkın memnun olduğunu,  kendilerinin de mutlu olduklarını söylediler.

 

Bir sağlık kuruluşu olan hastanenin dumansız hava sahasını genişletmenin ve hastaneden sigaranın uzaklaştırılmasının çok hassas olduğunu vurgulayan Başhekim Opr. Dr. Erman Eker, “Hastane girişlerine yaptırmış olduğumuz sigara içilmez ve dumansız hava sahaları sağlık açısından çok önemli olduğuna inanıyoruz. Hastanemize sağlık bulmak için gelen vatandaşlarımızı artık kapının girişinde sigara izmariti ve dumanı karşılamayacak sigara içenleri de uygulamaya konulan ‘’dumansız hava sahasına’’ uymaya davet ediyoruz’’ diye belirtti.

Hepimiz çocuklarımız konusunda çok hassasız, onlar hastalandıklarında doktora ve hastaneye karşı duydukları korkudan dolayı çok zorlanıyoruz diyen Eker, çocukların hastane korkusunu azaltmak ve onları çok daha renkli bir ortamda karşılamak için hastanemiz çocuk servisinde duvarlarına çocuklarımızın sevdiği çizgi film kahramanları ile hayvan figürleri çizdirdik diyerek şunları kaydetti:

‘’Çocukların ve ailelerin servisimize geldiklerindeki olumlu tepkilerinden çok memnun olduklarını belirtmelerinden dolayı bizlerde mutlu oluyoruz.”

Eker ayrıca yapımı devam eden Acil Servisinde en kısa zamanda faaliyete geçeceğini sözlerine ekledi.

 

Süleyman TaşSüleyman Taş