RÖPORTAJ
Giriş Tarihi : 29-11-2018 10:11   Güncelleme : 29-11-2018 10:59

UFKU GENİŞ ERDEMLİYE SEVDALI NEZİR ARSLAN

‘’Neden Biriz, Bir Aradayız’’ Ak Parti Erdemli belediye başkan a.adayı İş adamı – Eğitimci Nezir Arslan Gazetemiz Mersin Beyaz Gündeme özel Erdemliye dair düşünce görüş ve fikirlerini bizimle paylaştı. Nezir Arslan:

UFKU GENİŞ ERDEMLİYE SEVDALI NEZİR ARSLAN

Ülkemizin Terör faaliyetleriyle baş gösteren, ayrışmanın ve ötekileştirmenin, milli değerlerimize ve birliğimize yapılan saldırıların, ekonomik baskıların da içinde bulunduğu bu zor günlerinde, sorunlarımızı ancak ve ancak, birlik ve beraberlikle atlatacağımıza olan inancımızdan dolayı;

BİRİZ Bir Aradayız.

Yerelde ise:

Erdemli’nin Geleceği için,

Üreten ve Kazanan Erdemli için,

Tarımsal Kalkınma için

Kısacası huzurlu bir ERDEMLİ için

‘’BİRİZ BİR ARADAYIZ DEDİK, BİR ARADA GÜÇLÜYÜZ’’

İnanın biz bu yatırımları ve eksiklikleri ancak bir aradayken çözebiliriz. Parti gözetmeksizin, din ,dil ,ırk ayrımı yapmadan kurumsal bir yapıda çözebiliriz.

Sizlerin de Bildiği ve Gördüğü üzere Erdemli’ nin birçok yerinde bu mesajlarımızı vermeye çalışıyoruz,

Birinci olarak;

‘’ÇİFTÇİMİZ İçin, BİRİZ Bir Aradayız ‘’

İçerisinde bulunduğumuz İlçemizin en önemli gelir kaynaklarının başında TARIM gelmektedir.

Alt yapısıyla, üst yapısıyla, enerjisiyle, sulamasıyla, ilaçlamasıyla, gübrelemesi ile çok meşakkatli bir süreç işlemekte. Çiftçimizi bu meşakkatli yolda desteklememiz biz yerel yönetime talip olanların boynunun borcudur. Ayak bağı olan anlayıştan uzak, çitçimizin ayağına ayakkabı olmamız gerekiyor.

Biz bu konuda Erdemli’ ye Hatta Türkiye’ye katma değer sunacak güçlü bir projenin hazırlıkları içerisindeyiz. Bu proje Hem sahadaki zorluklarımızı azaltacak, hem de ürünlerimizin en yüksek değerlerde kazanca dönmesini sağlayacak bir projedir.

‘’Endüstriye   Yüzünü dönmüş Bir Erdemli,  Tarımcısını, Çiftçisini Bankalara ve Kaba Tabirle Söylüyorum Artık Tefeciye Mahkûm Etmeyecek Bir Projedir’’.

Allah’ın izni ile bu yolda karar ve azimle çalışıyoruz.

 İkinci olarak da ;

‘’Çocuklarımız İçin,  BİRİZ Bir Aradayız’’

Hepimiz bir tek şey için çalışıyoruz. Yavrularımızın, çocuklarımızın geleceği, onların ayağına bir çöp batmasın, sağlıklı ve huzurlu bir yaşam geçirsinler diye:

Biz yerel yönetime talip olanların da bu konuda, yapacak çok şeyi var diye inanıyoruz.

Doğumdan, eğitim hayatlarının sonuna kadar, hatta erkek çocuklarımızın askerliklerine, genç kızlarımızın çeyizine kadar yerel yönetimin yapacakları vardır.

Çağımız ilim ve bilim çağı, teknoloji artık evimizin içine kadar girdi. Dünya bu teknoloji çağının nimetlerinden fazlasıyla yararlanmaktadır. Bizlerinde ideali,  yavrularımıza bu teknolojik altyapı ile neleri başarabileceklerini anlatmak öğretmek olacaktır. Bu konuda yetenekli çocuklarımızı Yurt içi, Yurt dışı eğitim programlarına gönderip, Burada kuracağımız AR-GE ofislerinde de öğrendikleri konular üzerine çalışma yapmalarını sağlayacağız.

Üçüncü olarak da ;

Yine bu konu ile bağlantılı,

‘’Genç Girişimcilerin Hayallerini Gerçekleştirmek İçin,  BİRİZ Bir Aradayız’’

İşte bu eğittiğimiz yada, kendi işini kurmak isteyen gençlerimizin, o çok değerli enerjilerini kırmadan, onlara ön ayak olarak, yapacakları iş kolundaki fizibilite çalışmalarını bizler destekleyeceğiz. Kuracağımız bu Ofiste onlara rapor hazırlayacak, analiz yapma ve muhasebe yönetme eğitimlerini verecek hocalarımız ve danışmanlarınız olacak. Örneklemek gerekirse, Bir Telefon Tamir Atölyesi ve satış yeri açacak. Bizim uzmanlarımız nüfus yoğunluğuna ve Erdemlide Telefon kullanma alışkanlıklarına, kaç iş yeri var bu işi yapan Erdemlide,  bu işi yapan yeterlimi, ihtiyaç varmı, ve hangi bölgede açmalı bu iş yerini daha verimli olsun gibi hayati konuların analizlerini yapacak. Doğru bir raporlama ile doğru yerde doğru işi açma bilgisine sahip olacaktır. Böylece daha başarılı bir iş hayatına atılmalarına katkıda bulunmuş olacağız.

Dördüncü olarak da ;

‘’Esnafımızı Güçlendirmek İçin,  BİRİZ Bir Aradayız’’

Var olan işletmelerimizin sıkıntılarını dinleyecek, istişare edecek bir ofis ve çözüm noktasında bir kurul oluşturulacaktır. Belediyenin yapabileceği yatırım ve iyileştirmeleri en kısa sürede yapıp esnafımızın öncelikle alt yapı, üst yapı eksikliklerini ivedilikle çözeceğiz. Fiziki yapısı müsait olan caddelerimizin peyzajı ve mimarisinde günümüz dünyasına yakışan düzenlemeler yapılacaktır.

Esnafımızın işlerinin artması noktasında ise, cazibe uyandıracak sokak ve caddelerin geleneksel mimariye uygun cephe ve düzenlemeyle daha şık ve kullanışlı hale gelmesini sağlayacağız. Bunun örnekleri ülkemizin birçok şehrinde vardır. Bizde Erdemli için bir pilot bölge seçtik oradan Allah’ın izni ile bu dönüşüme başlayacağız. Ayrıca Esnafımızın kendilerini tanıtabilecekleri, ürünlerini ve hizmetlerini tanıtabilecekleri, ücretsiz olarak kurulacak olan internet sitesiyle, vatandaşa daha kolay ulaşmasını sağlayacağız.

Beşinci olarak da ;

‘’Huzurlu Bir Emeklilik Yaşayalım Diye, BİRİZ Bir Aradayız’’

Malumunuz hepimizin hayali, iş hayatımız sona erdiğinde Emekliliğimizi Huzurlu ve sosyal bir şekilde geçirmektir. Çalışma hayatımızdaki tempoyu, Emekli olduğumuzda yakalayamadığımız için Birçoğumuzun canı sıkılmakta, uğraşacak bir şeyler aramaktadır. Birçoğumuzda bu aktif hayata tutunmak için, sosyal kalabilmek için farklı yöntemler geliştirmektedir. Atalarımızın da dediği gibi Çalışan Demir Pas Tutmaz sözü hayatımızın en büyük gerçeğidir. İşte bizler burada devreye gireceğiz,

Temiz, nezih ve her zaman sıcak bir çayın, çorbanın kaynadığı, içerisinde resimden, müziğe, spordan, kütüphanesine birçok aktivitenin olduğu ERDEMLİLİLERİ YAŞ, SAĞLIKLI YAŞAM Merkezimizi Allah’ın izni ile ilçemize kazandıracağız.

Bu projemiz sadece aktivite yapmak içinde kurulmuyor, yine bilmekteyiz ki çağımızın hastalıklarının başında gelen ALZHEİMER hastalığı tüm ülkemizi ve dünyayı etkisi altına almış durumdadır. Bunu biz unutma rahatsızlığı olarak tanımlıyoruz. Basit bir unutkanlık olarak görüyoruz, birçoğumuz bu illet hastalığın farkında değiliz. İşte bu projemizin asıl hedeflerinden biri de bu hastalığın önüne geçmek, var olan rahatsızlıkları da azaltmaktır. Yapılan bilimsel çalışmalar şunu göstermekte, bu hastalığı tetikleyen en büyük unsurların başında ‘’ zihin tembelliği’’ dir. İşte bu kuracağımız tesis bunun büyük ölçüde önüne geçmektedir. Biraz öncede vurguladığım gibi Çalışan Demir Pas Tutmaz, şimdide ne diyoruz, çalışan zihin pas tutmaz. Bizler orada el işçilikleriyle, resimle, müzikle, hobi bahçeciliği ile uğraşarak beynimizi ve zihnimizi hep dinç tutacağız. Bu hastalığın en büyük tedavilerinin başında bu gelmektedir.

Altıncı olarak da ;

‘’Turizmdeki Başarı İçin, BİRİZ Bir Aradayız’’

Birinci gelir kapımızın tarım ve tarıma dayalı üretimlerin olduğunu söylemiştik. Son 10 yıldır Erdemli Turizm’de de adını duyurmaya başladı. Ancak bu süreç hepimizin de malumu doğru yönetilemiyor, doğru yatırımlar yapılmıyor. Bu konuda ki iddiamız da çok büyük…

Bir laf vardır Amerika’yı yeniden keşfetmeye gerek yok, inanın bazen anlamakta güçlük çekiyorum. Türkiye’nin ve dünyanın birçok yerine gittim, sizlerin içerinde de gidenler vardır. Anlayamadığım şu, Gezdiğim yerlerin içerisinde, bu memleketim diye söylemiyorum, gerçekten tarihiyle, doğasıyla deniziyle bu kadar nitelikli ve güzel bir yer yok, İDDİA EDİYORUM YOK.

Ama bir yerel yönetim tarafından da,  bu kadar kötü Turizm Politikalarıyla yönetilen bir yer de yok.

Anlamak mümkün değil, elimizde ki cevheri doğru işleyememek bu memlekete yapılan en büyük kötülüktür. Buradan Tüm hemşerilerimize sesleniyorum;

 Allah’ın izni ile biz Erdemli’ de Turizm Kalkınma planını devreye sokup, bu konuda Erdemli’ ye altın çağını yaşatmaya talibiz. Buradan sayamayacağım kadar öyle büyük eksiklikler var ki, saatler alır günler alır.

Buradan açıklıyorum, sadece Erdemli’ tarihinde değil, Ülke tarihindeki, parmakla sayılacak kadar güzel bir projeyi ve yatırımı Erdemli’mize getiriyoruz, kazandırıyoruz inşallah. Bu proje Erdemli’ ye bambaşka başka bir vizyon kazandıracak. Erdemli gerçekten, Turizmin Başkenti olacak. Bunun da üstünü kalın kalın çiziyorum.

Son Olarak da ;

‘’Kazanan Bir Erdemli İçin,  BİRİZ Bir Aradayız’’

İşte bu açıkladığımız tüm bu projeler ve söylemlerimizin altında yatan en sihirli kelime bu,

‘’Birlikte Kazanan, Birlikte Üreten ERDEMLİ’’ 

Yapmayı planladığımız tüm bu projelerin temelini Erdemli’nin her alanda ve her anlamda kazanması gelmektedir,  İstihdam sağlamaktır, İŞSİZLİK konusunu ilçemizde ortadan kaldırmaktır. Tarım politikalarımızla, turizm politikalarımızla, yetişmiş insan gücü politikalarımızla bunları çözeceğimize inanıyoruz. Kurumsal bir yapıda yönetmeyi planladığımız Belediye hizmetlerini, gönlümüzü ortaya koyarak başaracağız.

Yola çıkış Misyonumuz,

BİRİZ , BİR ARADAYIZ,

BİR ARADA GÜÇLÜYÜZ.

Süleyman TaşSüleyman Taş