ERDEMLİ
Giriş Tarihi : 15-06-2021 18:18   Güncelleme : 15-06-2021 18:18

MERSİN'İN ÜRETEN BELEDİYESİ

1954 yılında belediyecilik serüveni başlayan Erdemli'nin, 2009 yılında Mükerrem Tollu'nun başkan seçilmesiyle birlikte, üreten, yaşatan ve yeşerten belediyecilik anlayışı çerçevesinde tüm Türkiye'ye örnek teşkil eden insan odaklı projeler hayata geçirildi ve belediyecilik hizmetleri bir üst noktaya taşındı.

MERSİN'İN ÜRETEN BELEDİYESİ

Erdemli Belediyesi 2009 yerel seçimleri sonrasında Belediye  başkanı seçilen Mükerrem Tollu; doğru dürüst hizmet binası dahi bulunmayan Erdemli Belediyesini 12 yılda  büyük bir değişim geçirerek, günümüzde üreten belediyeye dönüştürmüş, bölgenin göz bebeği belediyesi konumuna taşımıştır. Günümüzde Erdemli Belediyesi sürekli tüketen, Merkezi Hükümetten para bekleyen, geldikçe harcayan, üzerine borçlanan anlayışı yıkarak üreten, ürettiğiyle tasarruf eden bir belediyecilik anlayışı ile gelecek nesiller için umut vadediyor.

Erdemli Belediyesi halkın ihtiyaçlarını karşılamak, çağın gereksinimi teknolojiyi yakalamak amacı ile çalışmalarına koronavirüs pandemisi engeline rağmen durmaksızın devam ediyor. Dünyanın içinden geçmekte olduğu sosyal ve ekonomik krizlere rağmen Erdemli Belediyesi Başkanı Mükerrem Tollu öncülüğünde üreten belediye modeli ile hem tasarruf ediyor hem de halka hizmette engelleri birer birer kaldırıyor.

Erdemli Belediyesi günümüzde Asfalt üretim tesislerinden seracılığa, dijital dönüşüm projelerinden, organik tarıma, üretim ve tasarruf politikaları ile hareket eden Erdemli Belediyesi, yaptığı çalışmalarla yaşamın her alanına dokunuyor.

 

Erdemli Belediyesi üretici pazarları kurarak organik ürünlerin üreticiden doğrudan halka pazarlanmasını sağlıyor. Erdemlide üretilen organik ürünler aracısız üreticiden tüketiciye ulaşıyor. Üretici pazarları ile hem üretici hem de tüketici kazanıyor. Erdemli ilçesinde 141 bin üretici  Erdemli Belediyesince hayata geçirilen e-ticaret projesi ile ürettiği ürünleri dünya pazarına ulaştırarak üst seviye gelir elde etme imkanına kavuşuyor. E-ticaret projesi aynı zamanda Mersin genelinde 13 ilçede bulunan üreticilere de rehberlik ediyor.

Erdemli Belediyesi  kendi seralarında yeşerttiği ürünleri uygun çok uygun bir fiyata üretebiliyor. Erdemli Belediyesi düşük maliyetle yüksek kalitede ürünlerle sokak ve caddelerimizi güzelleştiriyor. Bir yandan kent güzelleşirken üretim yapan Erdemli Belediyesi aracıya para vermeyerek tasarruf da ediyor.

 

Erdemli Belediyesi taş ocağı, asfalt tesislerinde yılda yaklaşık 12 bin ton sıcak asfalt üreterek 0 rakımdan 2500 rakıma kadar vatandaşın ulaşımını sağlayan yolları hem konforlu hale getirirken öbür yandan tasarruf ediyor.

Erdemli Belediyesi kentte yaşayan vatandaşın ortak kullanım mobilya ihtiyacını kurduğu marangoz atölyesi ile  üretiyor bir yandan tasarruf ediyor öbür yandan Erdemli halkının ortak kullanım gereksinimi mobilya ihtiyacını karşılıyor.

Erdemli Belediyesi hizmet araçları kamu malları  halkın ortak kullanımındaki mobilyaların bakım ve onarımını çöp konteynerlerının onarımını kendi bünyesinde yaparak tasarruf sağlıyor.

Erdemli Belediyesi üreticilerin  bahçe ve seralarından tarımsal atıkları bedelsiz toplayarak üreticinin iş yükünü azaltırken, üreticinin işini kolaylaştırıyor üreticinin iş yükünü hafifletirken maddi olarak da tasarruf etmesini sağlıyor.

Erdemli Belediyesi park ve bahçelerden çıkan odun mobilya atölyesinden çıkan molozları halkın kullanacağı şekilde küçülterek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor yuvalar ısınıyor yüzler gülüyor.

Erdemli Belediyesi Solucan gübresi serası kurarak tarım ilaçları verimi düşmüş toprak yerine, doğal toprak kullanımını teşvik ederek organik ürün yetiştirilmesini destekliyor.Bu yolla  ürünlerin verimini ve kalitesi arttırıyor, üretici sağlıklı besinlerle tüketiciyi buluşturuyor.

Erdemli Belediyesi İşletmesini yaptığı  akaryakıt istasyonu belediye araçları kaliteli ve  %15 daha ucuz akaryakıt alıyor. Her alanda Erdemli Belediyesi tasarruf ediyor vatandaş kazanıyor.

Erdemli Belediyesi üretene kentin ekonomisine katma değer sağlayanlara desteğini her alanda sürdürüyor. Mesleki Yeterlilik Belgesi Projesi ile  alçı sıva, alçı levha, boyacı, duvarcı, ısı yalıtım ve inşaat işçisi meslek dallarında çalışan ustaların, Mesleki Yeterlilik Belgesi sahibi olabilmeleri için MEYEM Belgelendirme işbirliği protokolü eğitimini ücretsiz üstlenerek ustaların  mesleğini koruma altına almış ve kentin eğitimli tecrübeli  mesleğinde uzman ustaları yetişmesine katkı sunuyor.

Dünyamıza en çok ihtiyacımız olan enerjidir.Erdemli Belediyesi yenilenebilir enerjinin gücünden yararlanmak için Güneş Enerjisi Santral Projesi’ni hayata geçirdi. Erdemli’ de kurulan güneş enerji santralinin gücü 989,6 KW olacak. Yıllık ortalama 1.500.000 KW elektrik üretecek olan santral, ürettiği elektrikle günlük en az 500 hanenin elektrik ihtiyacını karşılayabilecek. Bu proje hem Erdemli kazanacak Erdemli Belediyesi yaklaşık 2 milyon TL  gelir elde edecek Erdemli halkına belediye  hizmetleri aralıksız sürecek.

 

Sonuç olarak Mükerrem Tollu Başkan önderliğinde Erdemli Belediyesi ; Erdemlinin limon kokulu verimli  topraklarında insana ve Erdemlinin erdemli insanlarına yakışır gelecek nesillere yönelik Üreterek büyüyen bir Erdemli fikri ile  hizmetler ürettiğinizi biliyoruz.

Mersin Beyaz Gündem Gazetesi olarak başarılar diliyoruz.

 

 

 

 

 

 

Süleyman TaşSüleyman Taş