YAŞAM
Giriş Tarihi : 18-12-2018 00:18   Güncelleme : 09-06-2019 09:43

ARSLAN GİBİ HAREKET!

İş insanı ve eğitimci Nezir Arslan her kesim tarafından takdir edilen bir organizasyon düzenleyerek; Toros köyünde, öğrenci, öğretmen ve muhtar arkadaşlarıyla doğaya yem bırakıp, doğada yaşayan canlılara bir nebze olsun yardımcı oldu.

ARSLAN GİBİ HAREKET!

Etkinlik   1600 rakımlı karla kaplı  Erdemli nin Toros Mahallesinde gerçekleştirildi..Doğaya Yem bırakma esnasında  açıklamada bulunan  Nezir Arslan; Etkinliğe çocukların da katılmasından duydukları memnuniyeti ifade etti. 

 Eğitimci- hayvan sever Nezir Arslan; “Bugün burada yem bırakmakla birlikte, farklı bir organizasyonda gerçekleştirmeye çalıştık. Bunu çocuklarımızla birlikte yaptık. İstiyoruz ki çocuklarımız yani geleceğimizin mimarları,  doğa sevgisini, çevre sevgisini ve canlı sevgisini kazansınlar. Bizim için her canlı kutsaldır, şiarımız belli: Yaradılanı sev, Yaradandan ötürü:  Bu düsturu çocuklarımıza öğretmek ve onların hayat felsesi olması için bu uygulamayı yerinde yapıyoruz. Ayrıca, burada canlılar için bıraktığımız yiyeceklerin büyük çoğunluğu,  Gaye okullarının  yemekhanesinde  biriken  yemek atıklarıdır.Bu atıkları en iyi şekilde de değerlendirip, yiyecek atıklarını yine çocuklarımız  doğadaki canlılara bırakıyor, bu mutluluğu ve bu bilinci beraber yaşıyoruz." diye konuştu.

Öğretmenlerden Ali Akkuş ise, "Kış aylarında hayvanların beslenme problemi olduğunu biliyoruz. Buna destek anlamında, öğrencilerimizle birlikte hayvanlara yiyecekler bıraktık. Hayvan sevgisini öğrencilerimize aşılamaya çalışıyoruz. Devamı da gelecek" dedi.

"Yaban hayvanları köye kadar iniyorsa aç oldukları içindir"

 

Toros Muhtarı Mehmet Şavk da, "Doğaya hayvan yemi bırakılması bizi çok memnun ediyor. Biz bu özveriyi Erdemli’deki bütün hayvan sever insanlardan bekliyoruz. Hayvan da bir canlı. Bu hayvanlar köyün içerisine kadar geliyorsa açlıktan geliyor. Bırakılan bu yiyecekler hayvanlar için bir nebze ilaç oluyor" diye konuştu.

Güzel etkinliğin devam etmesini dilediklerini ifade eden Koyuncu Muhtarı Zübeyir Aslan ise "Okul yemekhaneleri, lokantalarda kalan yemekler, ekmekler ziyan olmadı, doğaya bırakıldı. Bu tür etkinlikler devam etmeli" şeklinde konuştu. Öğrenciler de bu tür etkinliklere katılmaktan memnuniyet duyduklarını belirttiler.

Günlerdir aç olan köpek herkesi duygulandırdı

Öte yandan, etkinlik esnasında günlerdir aç olduğu anlaşılan bir köpek, etkinliği gerçekleştiren öğrencilere yaklaştı. Öğrenciler tarafından sevilen köpeğe daha sonra da yiyecek verildi. Kar üzerindeki yiyecekleri gören köpeğin mutluluğu ise görüntülere yansıdı. Etkinlik esnasında günlerdir aç olduğu anlaşılan bir köpeğin yiyecek mutluluğu katılımcıları duygulandırdı.

 

 

Kayseri masaj salonu mutlu son
Süleyman TaşSüleyman Taş