YAŞAM
Giriş Tarihi : 15-01-2019 13:03   Güncelleme : 15-01-2019 13:03

TUĞBA ÖZAY, MEZİTLİ KART SAHİBİ OLDU

Nazım’ca isimli oyunlarını sergilemek için Mersin’de bulunan sanatçılar Tuğba Özay ve Mehmet Tokat Mezitli Belediyesi’ni ziyaret ederek Başkan Neşet Tarhan’la görüştü. Mezitli’nin adını çok sık duyduğunu ve mutlaka görmek istediğini dile getiren Özay, Başkan Tarhan hakkında övgü dolu sözler kullandı.

TUĞBA ÖZAY, MEZİTLİ KART SAHİBİ OLDU

Ünlü sanatçı Özay, Başkan Tarhan’ı ziyaretinde odaya girdiğinde karşılaştığı Atatürk resmini uzun uzun öperek fotoğraf çektirdi. Sergilediği sempatik hareketlerle belediye birimlerini gezerek çalışanlarla sohbet eden Özay, Mezitli Kart bürosuna da uğrayarak daha önce duyduğu ve merak ettiğini dile getirdiği Mezitli Kart sahibi oldu.Başkan Tarhan konuklara, Kadın Üretici Pazarı, Soli Güneş Festivali, Down Kafe gibi çalışmalar hakkında bilgi verdi.

SAMİMİ, ÜRETKEN VE İNSANLARLA İÇ İÇE OLAN BİR BAŞKAN

Mezitli’nin adını pek çok yerde duyduğunu ve gelmeyi çok istediğini ifade eden Özay, “Mersin’e gelmişken mutlaka Mezitli Belediyesi’ne uğrayıp böylesi başarılı işlere imza atan Belediye Başkanımız Neşet Tarhan’la tanışmak istedim. Ülkemizin aydınlık, yenilikçi, üretimden, sanattan yana olan, Atatürk’ün ilkelerinden şaşmayan, tarihine kültürüne sahip çıkan, böylesi önder insanlara çok ihtiyacı var. Gerek insancıllığı, gerek samimiyeti gerekse insanlarla iç içe olması ile herkesin gönlünde taht kurmuş bir insan. Aynı zamanda ürettikleriyle de örnek alınması gereken bir belediye başkanı” dedi.

TAKDİRE ŞAYAN ÇALIŞMALAR YAPILMIŞ

Mezitli Belediyesi’nin geçtiğimiz ay Çin’de yapılan ve tüm dünyadan 300’e yakın belediyenin katıldığı yarışmada şampiyon olmasına da değinen Özay, “Kadınlarla ilgili yapılan çalışmalar sayesinde Mezitli’ye şampiyonluğu getirmiş olması bana göre çok çok önemli bir başarı. Gönül istiyor ki bu başarıların tüm Türkiye çapında duyulur olması. Artık televizyon kanallarında bu olumsuz, insanı sıkıntıya sokan haberlerden, dizilerden, programlardan bıktık. İnsanlarımızın güzel haberlere ihtiyacı var ve ülkemizde güzel şeylerde oluyor. Bunun en güzel örneklerinden birisini Mezitli Belediyesi vermiş oldu. Ödülden daha çok önemli olan şey, 650 kadınımıza iş imkânı sağlanmış olması. Kendi el emeklerini, kendi yöresel ürünlerini sunuyor olmaları, bunlardan kazanç elde etmeleri, ev ekonomisine katkıda bulunmaları çok takdire şayan bir olaydır. Bilinmeli ki kadın olmadan devrim olmaz, devrim olmadan kadın kurtulmaz. Başkanımız Neşet Tarhan’ın kadınlarla ilgili bir çalışması Mezitli’ye ödül getirmişse bu büyük mutluluk büyük bir onurdur” diye konuştu.

NEŞET TARHAN BİZE GÜÇ VERDİ

Daha sonra Atatürk Kültür Merkezi’nde sahnelen “Nazım’ca” isimli oyunun selamlama bölümünde Başkan Tarhan’a sürpriz yaparak sahneye davet eden Özay, “Başkanımız Neşet Tarhan’ın burada olması bize güç veriyor” dedi.

Yıllar önce Tuğba Özay ile tanıştıklarını ve aydın görüşlerini takdir ettiğini ifade eden Başkan Tarhan, “Kendisinin Mersin’e geleceğini öğrenince Mezitli’de misafir etmek istedik. Çünkü ülkemizin böylesi aydın, devrimci ve yüreği soldan atan insanlara ihtiyacı var. Müthiş bir hafızası var ve bizi şaşırtacak ölçüde Mezitli hakkında bilgiye sahip. Mezitli hakkında duyduğu her bilgiyi not etmiş. Kendisine teşekkür ederiz” dedi.

Süleyman TaşSüleyman Taş