ERDEMLİ
Giriş Tarihi : 10-09-2021 07:04   Güncelleme : 10-09-2021 07:04

ERDEMLİ BELEDİYESİNİN BÜYÜK BAŞARISI

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu'nun öncülüğünde açılan, Erdemli Belediyesi üniversiteye hazırlık kursu başarıdan başarıya koşuyor.

ERDEMLİ BELEDİYESİNİN BÜYÜK BAŞARISI

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ülkemizin geleceği olan çocuklarımıza verdiği önemi, eğitimlerine destek olarak gösteriyor. Erdemli Belediyesi, eğitim vermeye Anaokulundan başlayarak, Kurs merkezlerine başvuran öğrencilere, Üniversiteye gidene kadar eğitim desteğini sürdürüyor. Eğitimin kalitesinin her yıl arttırıldığı Erdemli Belediyesi bünyesinde bulunan kurs merkezlerine bağlı üniversiteye hazırlık kursuna, 2020-2021 eğitim öğretim yılında devam eden 185 gencimiz önemli bir başarı sağlayarak üniversiteyi kazandı.

 

Belediye Başkanı Mükerrem Tollu'nun öncülüğünde Erdemli Belediyesi'ne bağlı kurslarda Üniversiteye hazırlanan öğrencilere sağlanan ücretsiz eğitimler sonucunda çok önemli başarılar elde edildi. Kurs merkezinde eğitim alan 185 öğrenciden; 7'si Tıp Fakültesine, 5'i Diş Hekimliği Fakültesine, 16'sı Mühendislik Fakültesine, 5'i Psikoloji Bölümüne, 32'si Eğitim Fakültesine, 2'si Hukuk Fakültesine, 3'ü Mimarlık Fakültesine, 13'ü Fen Edebiyat Fakültesine, 14'ü Sağlık Bilimleri Fakültesine, 10'u Hemşirelik Fakültesine, 7'si İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesine, 9'u İlahiyat Fakültesine ve 62'si Meslek Yüksek Okullarına girmeye hak kazandı. Üniversiteyi kazanan gençlerin büyük kısmı Türkiye sıralamasında dereceye girdi.

 

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, gazetemize yaptığı açıklamada; "Öğrencilerimizin özveri ve inançlarının karşılığında elde ettiği başarılarının gururunu yaşıyoruz. Yeni eğitim ve öğretim yılında da hedefimiz tüm öğrencilerimizi hayalleri olan üniversite ve bölümlere yerleştirmek olacak. Korona Virüs pandemisi zorlu salgın şartları altında olsak dahi geçtiğimiz eğitim öğretim yılında aldığımız sonuç hepimizi gururlandırıyor. Elbette ki kurslarımızın başarı grafiğini sürekli arttırarak tüm evlatlarımızı en iyi okullarda görmek en büyük temennimiz. Erdemli Belediyesi Eğitim Kurslarımızda önümüzdeki yılın sıralamalarında da üst sıralarda birçok öğrencimizin bulunacağından kimsenin kuşkusu olmasın. Kurs Merkezlerimizden ve Erdemli'mizden üniversiteyi kazanan tüm öğrencilerimizi gönülden tebrik ediyorum. Öğrencilerimizin başarılarına az da olsa katkı sağlayabildiysek bunun gururu ve sevinci bizlere yeter." diye konuştu.

 

Erdemli Belediye başkanı Mükerrem Tollu'nun, Eğitime verdiği destek Erdemli halkı tarafından takdirle karşılanıyor. Erdemli Belediye başkanı Mükerrem Tollu öncülüğünde, Erdemli Belediyesi Kurs Merkezlerinde  Lise ve üniversiteye hazırlanan, ülkemizin geleceğine yön verecek olan gençlerimize sağlanan ücretsiz eğitim desteği bu öğretim yılında ve önümüzdeki yıllarda da devam edecek.

Süleyman TaşSüleyman Taş