SİLİFKE
Giriş Tarihi : 20-09-2021 13:25   Güncelleme : 20-09-2021 13:41

SİLİFKE'DE '19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ 'TÖRENLE KUTLANDI

Silifke’de, aynı zamanda Mustafa Kemal Atatürk’e “Gazilik” ünvanı ve “Mareşal” rütbesinin verilişinin 100. Yıldönümü olan “19 Eylül Gaziler Günü” törenle kutlandı.

SİLİFKE'DE '19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ 'TÖRENLE KUTLANDI

Törene Silifke Kaymakamı Abdullah Aslaner, Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, Silifke Cumhuriyet Başsavcısı Tahir Özgenç, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Bülent Keskinsoy, Silifke Emniyet Müdürü Gökhan Mert, Silifke Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sezgin, Kurum Amirleri, Gazi ve Şehit yakınları, vatandaşlar katıldı.

Silifke Kaymakamı Abdullah Aslaner, Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok’ un Atatürk Anıtına çelenk koyması, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunarak günün anlam ve önemiyle ilgili konuşma ve şiirlerin okunmasının ardından Silifke Emekli Astsubaylar Derneği ziyaret edildi.

         Program Silifke Kaymakamlığı’nın Taşucu Lütfi Elvan Öğretmenevi’ nde Gazi ve Şehit yakınları için düzenlediği yemekle sona erdi. Programa katılan Silifke Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sezgin “Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm Şehit ve Gazilerimizi Rahmet ve minnetle anıyoruz. Vatan size minnettardır” dedi.

Süleyman TaşSüleyman Taş