MERSİN
Giriş Tarihi : 24-10-2021 10:25   Güncelleme : 24-10-2021 10:32

Çocuklar kitaplarla yeşerecek, Mersin'de kütüphanesiz okul kalmayacak

Adalet ve Kalkınma Partisi Mersin İl Kadın Kolları, "Çocuklar kitaplarla yeşerecek, Mersin'de kütüphanesiz okul kalmayacak" sloganıyla başlattığı okuma salonları kurma seferberliği devam ediyor.

Çocuklar kitaplarla yeşerecek, Mersin'de kütüphanesiz okul kalmayacak

Mersin'de kütüphanesi olmayan okullara kütüphane ve okuma salonları açılması için, Başkan Aysel Mavioğlu Öner önderliğinde sosyal bir proje başlatan AK Parti Mersin İl Kadın Kolları, okuma salonlarından 7'ncisinin açılışını Toroslar Kuvayı Milliye İlkokulunda gerçekleştirdi.

Şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın'ın isminin verildiği okuma salonunun açılışına, AK Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan, Toroslar Kaymakamı İbrahim Çenet, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nazmi Kendigelen, Toroslar Belediye Başkan Yardımcısı Şeyda Gülen, İl Kadın Kolları Başkanı Aysel Mavioğlu Öner, İl ve İlçe kadın kolları mensupları ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

İlk etapta Mersin'e bağlı 13 ilçede kütüphane ve okuma salonu açılması planlanan proje kapsamında şu ana kadar 7 okuma salonunun açıldığı, 6 okuma salonunun ise önümüzdeki günlerde açılacağı bildirildi.

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları teşkilatından aldıkları güçle pandemi döneminde tüm Türkiye ile birlikte Mersin'de sesli kütüphane oluşturma çalışması yaptıklarını belirten İl Kadın Kolları Başkanı Öner, kütüphane ve okuma salonu bulunmayan okullarımızda 'Kitapsız büyüyen çocuk, susuz büyüyen ağaca benzer' düşüncesiyle açılacak olan 13 okuma salonunun ardından, yine yerel imkanlarla özellikle kırsal mahallelerde bulunan okullara yeni kütüphaneler kazandırmaya devam edeceklerini belirtti.

Süleyman TaşSüleyman Taş