SİLİFKE
Giriş Tarihi : 03-01-2022 08:21   Güncelleme : 03-01-2022 08:21

Hayata Gülerek Bakmak

Mutlu olmanın bir yolu sevmek sevilmek diğer yolu hayata gülerek bakabilmektir.

Hayata Gülerek Bakmak

Mutluluk, insanın hiçbir sıkıntı ve kederinin olmaması durumudur. Mutluluk kişinin kalbinin kuşlar gibi kanat çırpması, yüzünden kocaman bir gülümsemenin eksik olmamasıdır. Mutlu olan insan, çevresine de ışık saçar. Yaydığı pozitif enerji ile hayatımıza anlam ve güzellik kazandırır.

Bazen kazanılan bir sınav, bazen iyi bir haber, bazen sıcacık bir sevgi sözü mutlu olmamızı sağlar. Ama sebebi ne olursa olsun mutluluk, dünyanın en güzel duygusudur. Bu duygu, kişiye cesaret verir, onu alıp başka dünyalara götürür. Kişinin özgüvenini yerine getirir.

Sürekli neşeli olan, her zaman yüzü gülen insanların çok daha uzun bir ömür sürdükleri bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Bazı hastalıkların da kederden insana musallat oduğu halk arasında söylenegelir.

Gülünce anti stres  hormonlarının aktif hale geldiği ve vücut direncinin arttığı bilimsel olarak kanıtlanmış bilimsel gerçektir.

Öfke Kin bağışıklık sistemini zayıflatıyormuş. Neşeli bol kahkaha atan kişilerin bağışıklık sistemi daha kuvvetli olduğu kanıtlanmış. Ne demişler bol kahkaha bir pirzolaya bedeldir.

Eskilerin söylediği gibi bu söz tıp araştırmalarının gerçeği olmuş.Sürekli gülümseyen insanların  somurtanlara oranla daha çok sevildiğini içten gülümsemelerin yüzlerinde güller açtığını her daim genç kaldıklarınıda görüyoruz.

Şer ve abus suratlı bir insan sevilmez. Yanına bile yaklaşılmaz. Bazı kimseler somurtmayı ciddiyet olarak algılıyorlar. Gülmeyi ciddi insanlara yakıştırmıyorlar .Bir Çin Atasözünde şöyle denmiş’’ Güler yüzlü olmayan dükkan açmamalı. Çevrene ne kadar pozitif enerji verirsen önce kendinle barışık olacaksın. Küçük olaylardan mutluluk payı çıkartmak gerekir. Polyanna misali ‘polyanna olabilirsek çevremize mutluluk ışıkları saçarız. Sık sık ve içten gülmek vücudunuzun hastalıklarla mücadele etmesine yardımcı olur. Gülmek vücudunuzdaki kortizol seviyesini düşürerek stresinizin azalmasına yardım eder.

Peki ne yapmalı da mutluluğu elden bırakmamalı, mutluluk insanın elinde olan bir şey mi? Bazen elde olmayan sebeplerle mutsuz olsak da mutluluğu bir yaşam tarzı olarak benimsemek sizin elinizde. Hayat pozitif bakın, bardağın boş değil dolu tarafını görün. Her zaman gülümserseniz hayat da size her zaman gülümser. Bunu yapabilmenin en kolay yolu ise içinde bulunduğunuz durumdan şikayet etmemektir. Düşünürseniz dünyada savaşın içinde canını kurtarmaya çalışan insanlar, Afrika’da açlıktan ölen çocuklar var. O zaman hiçbir şey için kendimizi üzmeyelim, mutlu olmak için sahip olduğumuz şeylerin değerini bilelim. Yüzünüzden gülücükler yüreğinizden sevgiler eksik olmasın.

Mutlu olun Bir ömür mutlu kalın.

Süleyman TaşSüleyman Taş