ERDEMLİ
Giriş Tarihi : 17-01-2022 20:52   Güncelleme : 18-01-2022 19:20

Erdemli'de Otogar Polemiği ve Gerçekler

Mersin Erdemli ilçesinde yıllardır süregelen otogar sorunu basına kapalı olaylı CHP Erdemli olağanüstü kongresinde Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer tarafından yeniden gündeme getirildi.

Erdemli'de Otogar Polemiği ve Gerçekler

Erdemlide Otogar konusu nedir?

Mersin Büyükşehir Belediyesi 2014 yılında Burhanettin Kocamaz başkanlığı döneminde Erdemli Kocahasanlı mahallesinde bulunan dokuz bin metrekare arsa için dava açar. Başlayan hukuki süreç sonunda Erdemli Belediyesi ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Kocahasanlı Mahallesindeki arsada eşit paya sahip olur.

Günümüzde ise bahsi geçen arsayı Mersin Büyükşehir Belediyesi doğu batı istikametinde ikiye  bölmek istemesiyle süreç çıkmaza giriyor. Erdemli Belediyesi arsayı kuzey güney istikametinde bölünerek arsaların ana cadde yol payı ile değer kaybetmesi riskini ortadan kaldırma teklifi sunuyor; veya eşdeğerde arsayı Büyükşehir belediyesine bırakarak Erdemli sınırlarında Mersin Büyükşehir Belediyesinden eşdeğer  arsa takası talep ediyor.

Otogar sorununun gerçeklerine gelecek olursak :

Otogar yapma yetkisi yasal olarak Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde dir.

Erdemli Belediyesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi yetkiyi devretmezse otogar yapamaz

Erdemli Belediyesi otogarı yapmak için yetki devri istiyor ancak  MBB, Erdemli Belediyesi'ne yetkiyi devretmiyor.

MBB, Erdemli Belediyesi'nin yetkisinde olan yeri karşılıksız istiyor.Gelirlerin büyük çoğunluğunu alan Büyükşehir Belediyesine Erdemli Belediyesi bahse konu arsanın karşılıksız verilmesi yerine takas veya bedelinin ödenmesi teklif ediyor.

Bahse konu arsada  Erdemli Belediyesi hissesini  karşılıksız verecekse otogarı Erdemli Belediyesi yapsın teklifinde bulunması da Mersin Büyükşehir Belediyesince kabul görmüyor.

Erdemliye otogar yapılması konusu bu yolla uzuyor olan her zamanki gibi olan  Erdemli halkına  oluyor. Takdir bu konuda Erdemli halkına kalıyor.

Süleyman TaşSüleyman Taş