ERDEMLİ
Giriş Tarihi : 19-01-2022 13:58   Güncelleme : 19-01-2022 13:58

CHP'nin Erdemlide Demokrasi Anlayışı Sınıfta Kaldı

CHP Erdemli ilçe başkanlığı için gerçekleştirilen olağan üstü ilçe kongresinde basına kapalı bölümde yaşanan olaylar ile uzun süre hafızalardan silinmeyeceğe benziyor.

CHP'nin Erdemlide Demokrasi Anlayışı Sınıfta Kaldı

İşin gerçeğine ve gereğine dönecek olursak Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk Kurtuluş savaşını kazanıp Cumhuriyeti kurarak  demokrasiyi yani  halkın kendi seçtiği idareciler tarafından yönetilmesini uygun gördü.En büyük adım olarak demokrasinin temel taşı olarak da CHP yi kurdu. CHP bu sebepten Türkiye demokrasisi için çok önemlidir.

CHP Erdemli olağan üstü ilçe kongresinde yaşanan olaylar Başta Ulu Önderimiz Atatürk ve onun demokrasiye bakış açısına ters düştü.Olağan üstü kongreye gelinen süreçte olağan kongrede ilçe başkanı seçilen Mustafa KıIlbaş başkan seçilmesi ile başladı. Türlü bahanelerle Erdemli ilçe ögütünü CHP il başkanı Adil Aktay görevden aldı.

Erdemliye kayyum atayan CHP bir türlü olağan üstü kongreyi yap-amadı. Taki Mustafa Kılbaş Erdemli'den Mersin'e yürüme kararı alana kadar. Mustafa Kılbaş yürüme kararını alırken Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adalet yürüyüşünü örnek alarak CHP ye bağlılığını ilan etmiş oluyordu bilinç altında.

CHP İl yönetimi tüzük gereği atadığı kayyum heyetini atama amacı 40 gün gibi bir sürede olağanüstü kongreye götürmeyi amaçlarken kongre yapılamaması sebebiyle Kayyum heyetinin da görevine son verip yeniden görev vererek süreci ilerletti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu savunduğu tez ise seçimle gelen seçimle gitmeli diyerek Ak Parti döneminde atanan kayyum yönetimlerine karşı olduğunu her fırsatta dile getiriyor. Ancak Mersinde işler genel başkanının kararlarına ve söylemlerine göre gitmiyor.Ak Partinin atadığı kayyumlar seçime girmezken CHP Mersin  Erdemli olağan üstü kongresinde Kayyum heyetinin başındaki Ahmet Dursen Şahin aday oldu.

Erdemlide yapılan olağanüstü kongrede görevden alınan ilçe başkanı Mustafa Kılbaş ve Kayyum Ahmet Dursen Şahin yarıştılar. Ancak kongrenin basına kapatılması şartların eşit olmayacağının göstergesi  oldu. Divan başkanı seçilen Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel Ak Parti döneminde basına sansür uygulandığını ve yerel basın susturuluyor diyerek basını salondan çıkartı. Kendi söylemleri ve partisinin gazetecilere bakış açısı ile ter düştü.   Kapılar kapandı ve kapılar kayyum Ahmet Dursen Şahin başkan ilanı edilerek açıldı.

Kongrede kapalı kapılar ardında Mersin Büyükşehir Belediyesinde çalışanlara yada yakınlarına işten çıkartma tehdidi iması yapıldığı iddia edildi.

Bazı oy pusulalarında  oy kullanan delegelerin Ahmet Dursen Şahin listesinde  son yedek üyenin ismini çizerek  kendi ismini yazdığı bu delegelerin  MBB çalışanı olduğu ve kendilerine Ahmet Dürsen Şahin için  bu şekilde oy kullanma talimatı verildiği iddia edildi. Bütün bu olaylar yaşanırken Ahmet Dürsen Şahin bir şekilde başkan seçilirken kaybetmiş oldu. Mustafa Kılbaş ise kaybederken kazanmış oldu.

 

Süleyman TaşSüleyman Taş