YEREL
Giriş Tarihi : 30-11-2018 16:37   Güncelleme : 30-11-2018 16:37

Türk kültürünü dünyaya tanıtacaklar

Vakıfbank Atatürk Ortaokulunun yürütmüş olduğu ‘Once Upon a Time via ICT’ projesi kapsamında öğretmenler ilk toplantılarını gerçekleştirdi.

Türk kültürünü dünyaya tanıtacaklar

Proje kapsamında Çek Cumhuriyeti, İspanya, İtalya, Portekiz ve Litvanya’dan gelen öğretmenler Anamur’da ilk çalışma toplantılarını gerçekleştirdi. 

Proje Sorumlusu Ayhan Sezdirmez, “Ulusal Peri Masalları ve hikayelerin derlenerek kitaplaştırılacağı projede, her ülke 2 yerel hikaye ile 2 ulusal masal seçerek dijital ortama aktaracak ve sesli kitap oluşturulacak. Martı Adası, Kız Kalesi, Deli Dumrul ve Keloğlan ile hikayelerimiz proje sonuç kitabında yer alacak” dedi.

Sezdirmez konuşmasına şöyle devam etti:

“Okulumuz hem hikayelerimizi hem de kültürümüzü tanıttılar. Ayrıca proje kapsamında, çeşitli kurs eğitimleri aldık. Cennet Cehennem, Köşekbükü Mağarası ve Ören Antik kenti gezisi gerçekleştirildi. Sera ve muz sarartma tesislerini görme imkanı bulan öğretmenler camilerimizi gördü. Şubat ayında 2. hareketliliğe Portekiz’e 6 öğrenci götürecek olan öğretmenlerimiz, orada Nasrettin hoca hikayelerini canlandıracaklar” dedi.

Sezdirmez, projenin 2020 yılında tamamlanacağını belirtti.

Kaynak : Anamur Gazetesi

Mersin Beyaz GündemMersin Beyaz Gündem