DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Süleyman Taş
Süleyman Taş
Giriş Tarihi : 03-04-2018 21:03

SİYASETTE GEL-GİT LER

Türkiye'de siyaset Türkiye Cumhuriyeti kurulduktan sonra Tek Partili dönemle başladı. Ogün bugünün CHP si ile başlayan siyasi hayat Demokrat Parti'nin  kurulması ile çok partili yani demokrasiye geçilmiş oldu.

                1950 de başlayan Demokrat Parti iktidarı 27 Mayıs 1960 da darbe ile son buldu.Çeşitli yalan ve iftiralarla Koltuğunu kaybedenlerin körüklemesi ile demokrasi dışı müdahale ile istikrar bozuldu.  O dönemin Başbakanı ve 3 bakanı idam edilerek siyaset mekanizması Cumhurbaşkanlığı yapmış İsmet İnönü'ye Başbakanlık verilerek yürütüldü. Bir nevi koltuk uğruna İsmet Paşa Tenzili rütbeye razı oldu.

                İlerleyen yıllarda muhtıra ve iç karışıklık derken 1980 de darbe ile karşı karşıya kaldı halk. Her demokrasi  ye yapılan müdahalede halk çekti sıkıntıyı. 1980 darbesi ile bir sağdan bir soldan astık diyen bir darbeci ile halk baş başa kaldı. Turgut Özal 1980 sonrası yapılan ilk seçimde tek başına iktidara gelerek ülkenin adeta kaderini değiştirme mücadelesine başladığında öldü yada öldürüldü.

                28 Şubat sürecinde seçilmiş iktidarı görevden el çektiren zihniyet % 99'u Müslüman denilen halka dinini ve inancını  yaşamasına müsaade etmedi. Hayatı zindan ettiler millete. O dönemde seçilmiş başbakan Necmettin Erbakan başbakanlıktan uzaklaştırıldı. Ogün ki Erbakan'ın bugünkü koltuğunda oturan Temel Karamollaoğlu bugün 28 şubatçıların safına geçmiş durumda. Türkiye'de %1 oyu olmasına rağmen ülkeyi sanki kaosa götürmek üzere  kurgulanmış gibi hareket etmekte. Temel Karamollaoğlu , karısı enteresandır İngiliz. Temel Karamollaoğlu İngiltere Kraliyet ailesi bursu ile İngiltere’de okutulan Erbakan safında geçmişte yer alan ve seçmenleri içinde yıllarca dost olarak gördükleri üç isim var, Abdullah Gül, Abdüllatif Şener ve Temel Karamollaoğlu!

                 Dahası bu Karamollaoğlu Sivas olaylarının, yakılan Madımak otelinin  günümüzde bile çözülememiş olan olayın olduğunda  Sivas belediye başkanı.  Saadet Partisi günümüzde % 1,5 oy oranı ile  ile neden 28 Şubatçılarla aynı safta ? Kirli yapıya ortak olurlar bu parti hazine yardımı almıyorlar ama yıllardır parti ayakta. Enteresan gelmiyor mu ?

                Abdullah Gül bu ülkede Cumhurbaşkanlığı yapmış bir şahsiyet. Ancak 15 Temmuz sonrası ve öncesi yaptığı fetö terör örgütü ile ilgili açıklaması benim bildiğim yok. Aynı Abdullah Gül Bazı medya organlarına göre Temel Karamollaoğlu'nun  Cumhurbaşkanı adayı. Abdullah Gül gezi olayları ve 17/25 aralık sürecinin de sessiz kalan ismi.

                Bir başka isim ise Abdullatif Şener. İngiltere'de bursla okumuş bir kişi. 2007 de 367 krizi ile demokrasiye müdahele girişimi sonrası saf değiştiren bir isim. Bugun Yurt dışındaki fetöcülerin destek verdiği  kendi partisinde yer bulamayanların kurduğu İYİ parti ile adı anılıyor toplumdaki genel algı böyle.

                Toplumu dizayn etmek isteyen bir kesim Oy oranları belli bile olmayan siyasette ve toplumda karşılığı olmayan kişiler ve partiler üzerinden Türkiye ye ve demokrasiye müdahale etmeye çalışıyor gürüntüsü her zamankinden daha fazla akıllarda.

                Her demokrasi dışı müdahale sonrası sorununu millet sandıkta çözmüş ve demokrasiyi geri getirmiştir ülkeye. 2002 yılı 3 Kasım'da dünyada Türk Baharı yaşanmış ve halk Yeni Türkiye'yi  inşa etmesi için Recep Tayyip Erdoğan'a kendisini yönetmesi için vekaletini vermiştir. Muhtemelen  2019 Kasımında yapılacak yerli ve milli Cumhur ittifak  ile diğer görüşlerin yarışacağı  seçimde   gereken cevabı yedi düvelle mücadele eden Türkiye'nin geleceği ve ülkenin çıkarları için verecektir. Siyasette ülke muhalifleri bir kez daha sandığa gömülecektir.

               

 

 

NELER SÖYLENDİ?
@
PUAN DURUMU
  • Süper LigOP
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA