MERSİN
Giriş Tarihi : 21-09-2021 07:03   Güncelleme : 21-09-2021 07:03

ZAMAN SU MİSALİ

Vakitler su misali akıp gidiyor… Bu vakitler öyle kıymetli ki; onu harcarken, neyle, kiminle, nerede harcadığınızı bir düşünün!

ZAMAN SU MİSALİ

Hatta bu düşünceyi günlük kaleme alın düşünün. Artılar eksiler olacaktır bunu yaparken… Örneğin lafa değil, lafı söyleyene bak! Harcadığın zamana değer mi?

Ömür geçiyor, zaman su gibi akıp gidiyor. Ömrün ve zamanın; yaşanmışlıkları geride bırakması suyun akıp gitmesine benzer.  Su, bir dereden, bir nehirden, bir ırmaktan akar gider. Tıpkı zaman gibi yaşanmışlıklar gibi ömürler gidiyor. Önemli olan zamanın kıymetini bilmek değilmidir?

 Bunun içindir ki, zaman ve zamanla akıp giden insan ömrü suyun bu değişmez akışına benzetilir. Suyun akıp gittiği gibi, zaman ve ömür de bir daha dönmemek üzere akıp gider. Derelerin, nehirlerin ve ırmakların denizlere, okyanuslara akıp dolduğu gibi insanoğlu da, bir başka dünyaya akıp dolmaktadır ve zamanı geri getirmek mümkün değildir. “Üç şey geri gelmez; söylenen söz, atılan ok ve geçen zaman” demiş atalarımız.

Hayatımız, ömrümüz düz bir çizgi halinde akıp gitmez. Biz de tıpkı akan su gibi önümüze çıkan engelleri kâh dolanarak, kâh yıkarak, bazen üstünden aşarak, bazen de büyük boşlukları doldurarak devam ederiz yolumuza. Zaman içerisinde Çilesi yüzüne vurmuş, alnında kalın çizgiler, yüzünde derin yarıklar oluşmuş insanlar kim bilir hangi dağların eteklerini dolanmışlar, hangi boşlukları doldurup engelleri aşmışlar ve hangi badirelerden geçmişler. İnsanoğlunun hayat serüveni yüzündeki çizgilerde gizlidir. Bu inişli çıkışlı hayat insanoğlunu olgunlaştırır, kıvamlaştırır, ruhumuzdaki katılıkları yumuşatır. Sahip olduğunuz her anı değerlendirelim. Daha fazla değer verelim. Çok özel biriyle zamanınızı harcamaya değecekse harcayın, paylaşın onunla… Şunu unutmayalım ki, zaman hiç kimseyi beklemeye gelmiyor. Sevdiklerimize zaman ayıralım. Bu hayatın zamanın geri dönüşü yok.

Sevdiklerimize sevgimizi gösterelim. Zaman sevdiklerimizi  aldığı zaman keşkeler olmasın hayatımızda.

Dün artık mazi oldu Yarın ise muamma... Bugün ise avuçlarımızın içinde bize sunulmuş bir armağandır. Kıymetini bilelim.

Yaşanılan bütün olumsuzluklara rağmen insanoğlu gülebilmeli gülmek tebessüm kana hızlı karışan bir olaydır. insanlara faydalı olmak insanlarda bir hoş seda bırakabilmektir bütün olay.zaman ayırdığın insanlar değermi  peki? Kimlere zamanımızı harcıyoruz? Sevdiklerimize zaman ayırmalıyız.

Günler, haftalar, aylar göz açıp kapanıncaya kadar geçip gidiyor. Ne zaman geçti bunca ay, bunca yıl ve zaman. Hiç bir şey anlamıyoruz. Bir bakıyorsun ömürler bitmiş.

Ama gerçek bu, inanamıyor insan yılların hızla geçişine… Bir korku sarıyor yürekleri. Zamanı durduramıyorsak, bizim için pek hoş değil bu hızlı gidiş. Yaşlar gelip geçiyor. Ruhumuz genç kalsa da, onu sarıp sarmalayan beden giderek çöküyor. Geçen sene daha az uykuyla yetiniyordum. Bu sene daha bir çabuk yoruluyorum. Zaman çok değerli, çok kısa.

Her yıl gibi bu yıl da geçmişe sünger çekip, geleceğe bakacağız. Geçmişte kalan acıları, üzüntüleri unutmaya çalışacağız.

Sevginin, anlayışın, gülümsemenin, , duyarlılığın kol gezdiği, yıldızların dünyaya indiği, denizlerin kirletilmediği, yeşilin her tarafı sardığı,  gerçek  dostların bulunduğu, dengede bir yaşam olduğu, her anın neşeyle dolduğu,  bilimin, sanatın, yaratıcılığın olduğu bir dünya diliyorum. Herkes gülse herşey güzel olsa kimse üzülmese zamana yenik düşmese çocuklar ağlamasa ne güzel olurdu. Yapmamız gereken sevdiklerimize zaman ayırmak zamanın kıymetini bilmek. Bugünün işini yarına ertelememek. Yarınımızın garantisi yok. Sağlıklı  huzurlu sevgi dolu günler diliyorum. Zamanın kıymetini bilelim. yüzünüzden gülücükler yüreğinizden sevgiler eksik olmasın. Sevgiyle kalın.

Süleyman TaşSüleyman Taş